Robin Curtis de Wit's profile

(Visualiseren) Eiland Infographic.

De opdracht luidde: maak een eigen eiland, in de stijl van een infographic en maak dit in een isometrisch perspectief.
In het bovenstaande schetsproces zie je welke eiland-ideeën ik in gedachte had om te creëren. Het eerste beeld wat ik in mijn hoofd had was een soort spooky eiland, maar het leek me te simpel om daarop verder in te gaan. Toen kwam ik met het idee van een eenzaam huis op een eiland en hoe ik dit tafereel interessant kon maken. En toen kwam ik met het idee van een vuurtoren eiland. De sfeer die ik wilde was: onheilspellend, eenzaam, koud en nat. Ondanks dat ik al redelijk zeker was welk eiland ik wilde uitwerken had ik nog twee andere eilanden geschetst: een eiland met een molen en een Halloween eiland. 
Mijn volgende stap is het digitaal uitschetsen van het idee. Omdat ik deze schets net iets te niet-isometrisch vond heb ik deze tekening later gebruikt voor het omzetten naar simpele isometrische vormen. Vanuit die vormen bouwde ik mijn eindproduct. Met deze schets kon ik goed verschillende kleurenpaletten uitproberen zodat ik zeker wist welke het best zou passen bij de sfeer.
Dan zie je hierboven het proces van het uiteindelijke eiland. Eerst had ik  isometrische vormen gemaakt uit de vorige schets. Vanuit die vormen had ik details toegevoegd. Aangezien ik mijn eerste schets té leeg vond had ik nog wat elementen erbij getekend, wat de eenzame, onheilspellende illusie versterkt: een grot met schedels, de sirenes op de afgelegen rots en het vluchtboot huisje. Ook had ik wat toegevoegd aan het vuurtorenlicht. Het kleurenschema is blauw met wit, hierdoor wilde ik het eiland killer, mistiger en vochtiger laten lijken.
En tot slot is hierboven, in het groot, het eindproduct te zien.​​​​​​​
(Visualiseren) Eiland Infographic.
Published:

(Visualiseren) Eiland Infographic.

Published: