ambitieproject
Gemaakt door: Laura Maassen
Klas: VMT1H
Voor deze opdracht was het doel om je te verbreden of the verdiepen in een onderwerp wat bij je opleiding past. Kwa opleiding heb ik voor DDM gekozen. Bij deze richting is 2D en 3D van groot belang. Daarom heb ik gekozen om me te verdiepen in een programma genaamd Adobe Illustrator. Ook heb ik gekozen om mijn digitale tekenkunsten te verbreden, dit komt omdat ik meer de traditionele manier van tekenen gewend ben. Dit is nu officieel mijn 3e digitale tekenproject. :)
Het eindproduct kun je hierboven bekijken. Het is een karakter gebaseerd op een series van Tokyo Revengers en een spel genaamd Genshin Impact.
******************************************************************************************************
Hierboven kan je zien hoe ik langzaam mijn tekening gekleurd heb. Ik heb uiteindelijk meerdere keren de kleur van het haar en de huid verandert. Dit heb ik verandert omdat de huids- en haar kleur in de uiteindelijke versie er veel meer uit springen. Ook kan je het uiteindelijke kleurenpalet zien.
Hierboven kan je de uiteindelijke schets en line art zien. Bij de afbeelding aan de rechterkant kan je zien hoe ik een vlak onder de lijnen gezet heb, om het zo makkelijker in te kleuren.
Als je naar de 2 linkse afbeeldingen kijkt, zie je hoe het ervoor eruit zag en bij de rechtse erna. Hierboven kan je zien hoe ik een vlak onder de line art heb gezet. Ik heb alle lagen gegroepeerd en met een kopie van de line art, heb ik dat samengevoegd met een vlak. Dit maakt het veel overzichtelijker en makkelijker om in te kleuren.
Nadat ik mijn idee in mijn schetsboek wat meer had uitgewerkt, ben ik naar Illustrator gegaan en heb daar mijn top 3 poses getekend. Hier heb ik er uiteindelijk 1 van gekozen. Daarna heb ik meerdere haarstijlen uitgeprobeerd. Nadat ik die beslissing gemaakt had, ben ik begonnen met een schets van de kleding.
Hierboven kan je de schetsen die ik in mijn schetsboek gemaakt heb zien. Ik vond uiteindelijk dat een meer zittende/vliegende pose het best bij mijn visie paste.
Hierboven kan je mijn moodboards en stijlbord bekijken. Hier kan je ook zien welke karakters ik inspiratie van heb genomen.
Hierboven kan je het woordweb zien. Dit was eigenlijk een van mijn eerste stappen. Het hielp me bij het maken van keuzes, ook hielp het met het zoeken van inspiratie voor mijn moodboard. 
Hierboven kan je de procesketting bekijken. Hier kan je eigenlijk zien welke stappen ik genomen heb om op mijn uiteindelijke tekening te komen.
Ambitieproject
Published:

Ambitieproject

Published: