Xander Vos's profile

My room opdracht: kruidenier

My Room opdracht: Kruidenier
Door Martijn Vos VMT1J Sint Lucas
- Feedback
Mijn tussentijdse feedback van de leraar is dat ik meer detail buiten de glazen kas mocht maken, dus heb ik een boom en struiken gemaakt en toegevoegd.
Reference board
Het reference board is voor de sfeer die ik wil laten zien in het 3D model.
Reference board glazen kas
Het reference board is voor de vorm en de sfeer die ik de kamer/glazen kas wil laten uitstralen, ik heb gekozen in het model voor een simplistische vorm zodat je gemakkelijk naar binnen kan kijken.
- Muur
De waterput vond ik een leuk object om te maken, ik heb hiervoor bij preferences extra meshes toegevoegd, vervolgens de, Factory wall geplaatst en daarvan de settings aangepast zodat de stenen de juiste vorm kregen. Vervolgens heb ik de Simple deform modifier gebruikt om de stenen in een 360 graden vorm te krijgen waardoor ik een mooie vorm van een waterput krijg. Hierna heb ik de stenen een bevel gegeven voor iets meer detail.

- Water
Ik heb water in de put toegevoegd, door in de put verschillende lagen boven elkaar te leggen met lage oppacity voor een leuk effect.
- Boomstam
Ik ben over de boomstam zeer tevreden aangezien het maar 600 triangles heeft.
Ik heb de stam gemaakt met een 2D view en vervolgens met: SHIFT + RMB de stam ge extrude. 

- Tak
Ik ben met de tak vrij tevreden over hoe het eruit ziet, maar niet met de 2100 triangles die één tak heeft.
ik wou de boom een eye catcher maken van het eiland dus heb ik dit toegelaten, waarbij ik de triangles bij andere objecten compenseer.
Ik heb één blad gemaakt en één tak en vervolgens op de tak een vertex groep. Daarop via hair particles de blaadjes als object geplaatst. Dit is een zeer ingewikkelde methode en ik ben trots op mijzelf dat ik dit goed heb kunnen maken.
Ik heb hiervoor meerdere youtube tutorials moeten kijken en had er nog steeds vrij veel moeite mee maar het is uiteindelijk gelukt.
- Balie
Ik ben met de balie super tevreden, want ik vind het er goed uitzien en het heeft maar 1000 triangles voor 3 objecten, dit compenseert de triangles van de boom.

- Computer
456 triangles
​​​​​​​- Kassa
44 triangles
- Tafel
536 triangles
- Lamp
Ik heb voor de lamp bijna alleen maar extrude gebruikt en bevels toegevoegd, ik heb ook een paar keer Looptools gebruikt.
Van het glas heb ik de oppacity omlaag gedaan en van het lampje heb ik een emision effect toegevoegd. Ik vind zelf de wire-frame en het object er heel goed uit zien, dus ik ben blij met het object.
- Glazen kas
Ik heb expres voor een simplistisch design gekozen zodat je er goed doorheen kan kijken, daardoor kan je de binnenkant met de details ook goed zien. Ik wil niet teveel balken voor het gezichtsveld hebben.
- Reflectie
Ik heb veel geleerd en vond het ook een leuke opdracht, ik heb daarentegen teveel tijd gespendeerd aan nieuwe dingen leren waardoor ik te weinig tijd heb genomen om de opdracht zelf te maken, waardoor ik de opdracht slechter heb gemaakt dan dat ik denk dat ik kan.
Ik zou de volgende keer ook kiezen voor een lower poly stijl, zodat ik meer tijd heb om meer objecten en variatie te maken en minder op de details te letten. 
Ik had al de basics onder de knie voordat we begonnen met de opdracht, dus heb ik die tijd gestoken in wat meer geavanceerde dingen te leren zoals particles, vertex groups en weight painting. Dit deed ik zodat ik weer wat bij leer en niet op het niveau blijf hangen waar ik al op zat, Ik heb dit ook verwerkt in de opdracht.

De sfeer muziek
https://www.youtube.com/watch?v=TD_4AjOj5uo










My room opdracht: kruidenier
Published:

My room opdracht: kruidenier

Published: