Modules Periode 7
Marijn Haerens DDM2C
Module 1.7
Onderzoek:
Ik had toen ik begon nog niet echt een idee van hoe ik mezelf ( op een vrij simpele manier ) zou kunnen weergeven. Ik ben eerst op pinterest gaan kijken naar vooral hoe ik mijn gezicht kon weergeven omdat ik niet mijn volledige lichaam in beeld wilde hebben. Hierna ben ik gaan kijken naar kleding maar daar was ik al vrij snel uit, omdat ik vaak helemaal zwart gekleed ben. 
Voorbereiding:
Hiervoor heb ik eerst een outline voor afmetingen gemaakt, deze had ik bij de schouders net iets breder gemaakt omdat ik het er apart uit vond zien. Uiteindelijk werkte dit wel bij het schetsen omdat mijn handen in mijn zakken heb waardoor mijn armen meer naar buiten staan. Maar ik heb de afmetingen niet echt heel goed aangehouden omdat ik veel langere benen heb in verhouding met mijn torso, hierdoor zag het er voordat ik mijn benen groter had gemaakt best raar uit.

Uitwerking:
Na het schetsen ben ik alles in Illustrator eigenlijk gewoon gaan overtrekken. Ik had alles al in kleur blokken gemaakt dus dit was niet heel lastig. Ik heb wel een heel groot ding weg gelaten, dit is mijn gezicht. Ook al heb ik zoveel op pintrest gezocht om mijn gezicht weer te geven, merkte ik dat het veel simpeler moest om het in illustrator er goed uit te laten zien. Maar na het maken van mijn achtergrond en alles behalve mijn gezicht in illustrator vind ik dat het al herkenbaar is zonder gezicht, en dat het beter past bij de sfeer van mijn achtergrond als ik het gezicht weglaat.
Conclusie:
Ik vond het voor de eerste keer niet heel vervelend om met illustrator te werken. Het hielp enorm dat ik van tevoren een schets had gemaakt waarbij ik al had gedacht aan dat het nog in illustrator moest. Ook heb ik gemerkt dat minder detail, maar vooral grote kenmerken een persoon beter kunnen weergeven. Of dat je door de details weg te laten de sfeer van de rest van het project beter kan matchen.
Module 2.7
Onderzoek:
Voor dat ik begon had ik al meteen een best goed idee van wat ik wilde maken. Ik hou van voornamelijk open landschappen, met weinig of geen gebouwen, en ik hou van kerken ook al ben ik niet gelovig. Toen ik op pinterest ging zoeken kwam ik een foto tegen van een huis dat in de fik stond. Ik vond dit wel een cool idee, maar dan met een witte houten kerk in een open veld.

Voorbereiding:
Ik ben gaan kijken naar wat voor bewegende effecten ik in mijn animatie kon toebrengen. Ik wilde de wolken laten bewegen, het gras laten waaien in de wind en dan nog vuur op de kerk. Hiervoor ben ik van tevoren tutorials gaan zoeken zodat ik wist hoe moeilijk het ging worden om deze effecten toe te voegen. Ik heb ook nog in een andere opdracht bij Module 3.7 de compositie van mijn idee uitgeprobeerd.​​​​​​​
Uitwerking:
Ik ben het gaan uitwerken in blender, de kerk was best simpel. Voor de wolken had ik een best simpele tutorial gevolgd dus dat duurde niet heel lang. Maar het gras maken lukte op een of andere manier niet, dus dit heb ik zelf moeten uitzoeken waardoor dit een stuk langer duurde. Hierdoor heb uiteindelijk geen tijd meer gehad voor het vuur, maar ik vind het niet heel erg want de sfeer is nog steeds goed gelukt.
Conclusie:
Het ging redelijk goed en ik heb voor het eerst iets geanimeerd in blender. Ik heb veel nieuwe modifiers gebruikt dus dat is handig voor latere projecten. Dus over het algemeen ben ik over dit deel van het project heel positief.
Module 3.7
Dit was voornamelijk een module waarin we dingen leerde over after effects. Ik heb deze lessen gebruikt om mijn compositie te maken voor module 2.7 en ik heb hierbij dingen geleerd die mij hebben geholpen bij het maken van mijn AVS project

Projecten:
Naam animaties:
 Waren best simpel en ik wist grotendeels al hoe dit moest. Ik heb wel geleerd hoe ik met masks kon werken om dingen wel of niet te laten zien, dit heb ik gebruikt voor AVS dus het was wel handig.​​​​​​​
De compositie van mijn Achtergrond:
Was best simpel, we hebben wel in 2.5D gewerkt waardoor het project meer diepte kreeg. Verder was het niet heel speciaal, het was vooral handig om een beeld te krijgen voor het grote project.
Gerard de Ara:
Hierin hebben we meer geleerd over 2.5D en over hoe je de camera kan bewegen in. Ook hoe je een deel van in dit geval een Ara kan laten bewegen.
Character:
Ik heb gekozen om mijn character dat ik in illustrator had gemaakt niet al te grote bewegingen te laten maken. Ik heb er juist voor gekozen om het haar en de kleding mee te laten gaan in de wind, en ik heb de kleur nog een beetje aangepast waardoor alles iets meer een geheel is geworden.
Conclusie:
De opdrachten waren leuk en ook nog handig voor andere opdrachten buiten deze module, dus dat is heel positief. Ik ben niet echt tegen problemen aan gelopen, en alles was makkelijk te volgen. En ik ben blij met mijn eindwerk, ik heb geprobeerd minder gefocust te zijn op alle kleine details en vooral gekeken hoe alles zo goed mogelijk bij elkaar zou werken.
Modules Periode 7
Published:

Modules Periode 7

Published: