VPRO GIDS: AI
Emily van Lith CMV2A

Thema VPRO gids:  Artificial intelligence
Doel : Maak een uitdagend ontwerp binnen een thema en passende bij een doelgroep.
VPRO GIDS |

De VPRO Gids is een Nederlandse televisiegids uitgegeven door de VPRO, een Nederlandse omroepvereniging. Het biedt informatie over tv-programma’s, radio-uitzendingen en media onderwerpen. De gids staat bekend om zijn aparte programma’s, heeft veel informatie en praat over kunst en nieuws. Je kunt het lezen op papier of op een computer/telefoon

Doelgroep |

We zijn er voor mensen die bereid zijn om buiten hun comfortzone te treden, voortdurend hun gedachten willen scherpen, de behoefte hebben zich te ontwikkelen en zich open stellen voor nieuwe of andere ideeën. Mensen die middenin de wereld staan en ons als hun partner zien in de zoektocht naar nieuwe ervaringen, kennis en inzichten en af en toe een goede grap.

Vormgeving |

De VPRO Gids had eerst een eenvoudige vormgeven voor een cover, later werd er meer aandacht besteedt aan de cover en experimenteren daar nu mee. De oudere VPRO gids cover bevatte alleen een afbeelding van beroemdheden maar is daarna eerder experimenteel kunstzinnig ontworpen. VPRO Gids heeft een lange traditie in stoutmoedigheid en absurditeit. Voor hun is daarom humor en satire een veel beproefde stijlmiddel waarmee ze graag een spiegel voorhouden of een taboe doorbreken.
AI onderzoek |

AI ( Artificial intelligence ) is de mogelijkheid van een machine om mensachtige vaardigheden te vertonen - zoals redeneren, leren, plannen en creativiteit. Het is in staat om menselijke eigenschappen na te bootsen en te overtreffen. Het herkent patronen en signaleert dingen die de mens niet ziet of wat teveel tijd kost. 

Dagelijks leven

AI speelt een grote rol in ons dagelijks leven die we normaal wel altijd gebruiken. Het help bij het shoppen door producten aan te bevelen op basis van wat je eerder hebt gekocht of gezocht. AI zit ook in telefoons waar het je stem herkent en achtergrondgeluiden vermindert. Het help ook de gezondheidszorg om informatie snel te bekijken.
Het verschil tussen mensen en AI |

- Bewustzijn en Emoties
- Leervermogen
- Creativiteit en originaliteit
- Zelfbewustzijn en moraliteit
Concept ideeën |

- Laten zien dat AI later alle banen van creatieve designers overneemt.
- In welke onderdelen AI gebruikt word.
- verschillende AI vormgeven.
- Het werk van AI en vormgeving studenten samen combineren.
- Sprookje die zelf is getekend in een wereld zit vol met AI
- Een gebouw volg met ramen en een kamer zit vol met licht omdat AI geen grenzen weet.

- Gezicht van een robot glitched met een mens (error betekent, dat robots nooit precies hetzelfde als mensen kunnen zijn.)

Ik wou graag het gekozen ontwerp over de gevoelens van mensen en AI laten zien. Mensen denken steeds meer dat AI een persoon kan overnemen maar ik wil juist laten zien dat ze dat nooit kunnen. Emoties van mensen zijn een van de belangrijkste dingen met communiceren en het algemeen samenleving.​​​​​​​
MOOD / STYLE BOARD |

Proces eindwerk |

Ik ben bezig geweest met verschillende emoties van mensen te vinden en dan daarvan een nieuwe gezicht van maken. Daardoor geeft het een meer glicht effect en geeft ook meer duidelijkheid waarover mijn concept precies gaat. Ik heb de helft en de onderkant niet ingevuld omdat ik het nog steeds wilt laten zien dat het een robot is. De logo van VPRO heb ik blauw gemaakt om de kleur meer passend te maken bij de beeld en dit is uiteindelijk mijn eindwerk geworden. 
De poster benadrukt de unieke kracht van menselijke emoties en expressies in communicatie en verbinding. Door het contrast tussen het levendige menselijke gezicht en het emotieloze robotgezicht wordt duidelijk gemaakt dat menselijke emoties een essentieel onderdeel zijn van onze interacties en relaties. Ze tonen de diepte van onze ervaringen en gevoelens, iets wat AI nooit kan evenaren.
vpro gids AI
Published:

vpro gids AI

Published: