SURFspot.nl
Part 1. Offline 
Opdracht
Het ontwikkelen van een communicatiemiddelen en strategie en social media campagne voor SURFspot.nl.

Opdrachtgever
SURFspot.nl is de ICT- webwinkel van en voor het onderwijs. Via SURFspot.nl kunnen studenten en medewerkers in het basis en hoger onderwijs onderwijskorting krijgen op software en hardware.

Vraag
Uit de naamsbekendheidsonderzoeken die SURFspot.nl in 2008, 2009 en 2010 heeft gedaan, blijkt dat studenten bij de hoger onderwijs instellingen niet goed op de hoogte zijn van het bestaan van SURFspot.nl. Om dit te verbeteren heeft SURFspot.nl We Cross gevraagd een ‘Awareness campagne’ te ontwikkelen en uit te voeren. Deze campagne heeft als doel om de naamsbekendheid van SURFspot.nl onder deze groep te verhogen, zodat meer studenten gebruik kunnen maken van hun onderwijskorting. Deze campagne bestaat uit twee onderdelen:
- De ontwikkeling van algemene middelen die het komende jaar ingezet kunnen worden
- De ontwikkeling van een campagne die in het najaar van 2011 ingezet wordt

Oplossing
In de ontwikkeling van het concept voor de middelen heeft We Cross allereerst in samenwerking met SURFspot.nl bepaald wat de belangrijkste boodschap is die in de middelen naar voren moet komen. Er is gekozen voor het volgende:
SURFspot.nl biedt een onderwijskorting die uniek en specifiek voor studenten is en is daadwerkelijk de goedkoopste soft- en hardware aanbieder voor studenten.
In de ontwikkeling van het concept is er vanuit gegaan dat instellingen (scholen) het belangrijkste kanaal zijn om studenten te bereiken. Daarom dient het concept niet alleen studenten, maar ook instellingen aan te spreken.



SURFspot.nl
Published:

SURFspot.nl

awareness campagne voor SURFspot.nl part 1: offline

Published: