't Hofje van Mevrouw Zweye's profile

Tekenenderwijs Onderwijzen

Verrassend Tekenen en Tekenenderwijs Onderwijzen.

Dit is een ervaringsgerichte cursus van vijf dagdelen ontwikkeld voor leerkrachten in het basisonderwijs of voor (spel)therapeuten. In dit korte tijdsbestek worden tekenvaardigheden aangereikt, die kunnen zorgen voor meer tekenplezier, maar ook heel werkzaam kunnen zijn op het gebied van sociale - en emotionele vaardigheden.

Deze thema’s spelen de gehele cursus een rol, maar worden sommige lessen extra benadrukt. De tekenoefeningen vergroten het zelfvertrouwen en het oplossingsgericht vermogen. Per dagdeel wordt een module uitgereikt met verschillende tekenideeën en een huiswerkopdracht om in de tussenliggende weken mee aan het werk te gaan.

Tussen elk dagdeel zit gemiddeld vier weken. De bedoeling is dat je tussentijds met opdrachten in de praktijk aan het werk gaat.
 
Als er een groep van minimaal 4 en maximaal 8 personen is, bestaat de mogelijkheid om de cursus in mijn eigen atelier te volgen voor € 450,- per persoon. 
 
Bij minimaal 4 aanmeldingen gaat de cursus van start op woensdagmiddag. De lessen zijn van 14.00 - 17.00 uur.
Reacties van leerkrachten:

Edith: De opdrachten zijn handig in gebruik en goed uit te bouwen / in te korten; aan te passen aan de eigen lesgeefsituatie. Ik merk, dat ik ook methodelessen ‘modelleer’ naar het uitgangspunt van jouw visie op tekenen / tekenonderwijs.

 
 
"De kinderen genieten er echt van... Ze gaan erg enthousiast aan de slag en vinden het helemaal geweldig."
 

Peter: Ik vind het een super cursus. Goed op de praktijk gericht en af en toe wat theorie als ondersteuning.
 
Marianna: Ik geef nu creatievere opdrachten met meer diepgang / achtergrond.
Tekenenderwijs Onderwijzen
Published:

Tekenenderwijs Onderwijzen

Cursus voor het basisonderwijs

Published: