Rita Papp's profile

CHROMOLOGY logo design

Chromology egy kis vállalkozás az Egyesült Királyságban. Személyre szabott színelemzéssel foglalkoznak. A Munsell-skála az alapja és ezt használják. Nagyon érdekesnek találom ezt a területet, úgyhogy nagyon örültem a megkeresésnek.

Chromology is a small business company in UK. The profile is personal colour analysis for clients. Munsell color system is used. I guess this is a very interesting analysis about people.
logó színes verzió / logo colour version
logó koncepció / the logo conception:
 
A régi logóból az iránytűt szerették volna megtartani, ezt figyelembe véve terveztem újra a logót. Több kísérlet után, az iránytű körvonalát megmetszettem és így maga a márkanév (chromology) kezdőbetűje került előtérbe, és köszön vissza. Az eredeti logóban, a név az iránytűn belül volt, ez kikerült és a nyíl forma is egyszerűsödött, ami azért is lényeges, mert a logó kétféleképpen használható illetve a nyíl adja az alapját a patternnek is. A nyíl iránya 52°, ezt a neten végzett kutatás során kapott információk miatt terveztem így. A sárga-piros és a sárga találkozása adta. A kör metszése is itt történt, ez a két tartomány esett ki és változott a zárt kör, C-szerű formává.
A nyíl egyenlőszárú háromszöggé alakult, aminek plusz jelentése is van, maga a ∆ az ember három fő összetevőjét szimbolizálja: a testet, szellemet és a lelket. Ezért gondolom, hogy a tevékenységhez illik ez a szimbólum és működhet a logó a kör nélkül is. A kör szimbolikája egyébként pedig az egységet, egészséget, tökéletességet, a kiteljesedett tudatot szimbolizálja, illetve a világmindenséget.
logó fekete-fehér verzió / logo BW version
logó második felhasználási módja / logo simple version
CHROMOLOGY logo design
Published:

Owner

Project Made For

CHROMOLOGY logo design

Chromology is a small business company in UK. The profile is personal colour analysis for clients. Munsell color system is used. I guess this is Read More

Published: