Brief - TimeTrip GO app 
Uppgift
Din uppgift är att designa ett första utkast till inspirations- och sökresultatsidor för en ny mobilapp. Det bör vara cirka 2–4 vyer totalt samt hur de hänger samman.

Du har i din roll som designer fått en brief på uppdraget.
Baserat på informationen i nedanstående brief ska du skissa upp low-fidelity wireframes inklusive mikrocopy i form av proto-content. Mikrocopyn ska hålla måttet av ”ett jättebra första utkast” och all mikrocopy du vill ha med i första produktlanseringen ska finnas i dina wireframes. Ingen placeholder-text eller Lorem Ipsum.

Du kan använda ikoner för att förstärka designen, men använd inte riktiga bilder. Om du vill använda bilder eller illustrationer i din design representerar du dem med placeholders i form av kryssrutor och skriver alt-texter för att beskriva vilken typ av bild som skulle funka. Välja slutgiltiga bilder sker senare i utvecklingsprojektet och är inte relevant för den här uppgiften.

Om det finns luckor i briefen om hur appen fungerar jobbar du efter hur du tycker att den borde fungera. Det viktiga här är inte att du förstått tekniken 100 % korrekt, utan hur du tar dig an problemet med att strukturera innehåll och skriva mikrocopy.
Bakgrund
Forskare har upptäckt ett sätt att resa i tiden med hjälp av artificiell intelligens och en enkel app på din smartphone. Inga andra maskiner eller enheter behövs. Du ingår i det första designteamet som ska skapa användarupplevelsen för tidsresande turister. Appen heter TimeTrip GO.

Företagsmål
Detta är marknadens första app för att resa i tiden, vilket ger företaget en unik position. Vi måste:
● Förklara på ett enkelt sätt hur appen fungerar.
● Lugna folks eventuella oro för risker och hur deras data hanteras.
● Följa juridiska regler och lagar.
● Minimera eventuella risker för negativa upplevelser, incidenter och/eller dålig press.
● Få så många användare som möjligt att registrera sig och testa appen.
Den här Beta-versionen är kostnadsfri. Senare i utvecklingen kommer den att kosta.

Så här funkar det

Tekniken
Du reser inte fysiskt i tiden. När användaren reser via appen så rör inte kroppen sig. För en utomstående ser det ut som att användaren sover. Appen använder istället en optisk skanner för att skapa en digital kopia av användarens sinne. Kopian skickas till datacentret för tidsresor. Datacentret återskapar användarens utvalda tid och plats i historien och infogar användarens sinneskopia i simuleringen. Användaren kan sedan antingen fritt interagera med världen de befinner sig i eller bara observera.
Upplevelserna har en angiven restid, men användaren kan pausa sin resa när som helst med hjälp av sitt sparade säkerhetsord. När tidsresan är över skickas användarens sinne tillbaka till kroppen. Användaren kommer ihåg allt från sin tidsresa.

Välja en destination
Användare kan välja vilken geografisk plats som helst på jorden, vid vilken tidpunkt som helst i historien. Användaren kan söka efter populära historiska händelser eller platser. Användare kan endast resa bakåt i tiden, inte framåt eller i sina egna minnen.

Ändra historien
När användaren skickas in i en simulering skapar datacentrets artificiella intelligens en unik upplevelse varje gång baserat på användarens agerande. Detta innebär att ingen tidsresa är den
andra lik. Användarens agerande under en tidsresa påverkar inte historiens gång i den fysiska världen.

Anpassa resan
Användaren kan anpassa inställningarna för sin tidsresa. Hen kan välja mellan olika kläder, verktyg och annat att ha på sig eller ta med sig på tidsresan. Användaren kan välja mellan två lägen: observera eller delta.

Risker och begränsningar
● Användare kan endast resa bakåt i tiden, inte framåt
● Användare kan inte resa i sina egna minnen.
● Användare kommer ihåg hela upplevelsen även efter att tidsresan är avslutad. Om användaren "dör" under simulationen kommer hen ihåg detta. Dock är kropp och sinne i den fysiska världen oskadda.
● Det är nästan helt säkert (felmarginal på 0,8 %) att skriva över det biologiska sinnet med den digitala kopian efter att tidsresan är avslutad.
● Appen är endast tillgänglig för vuxna just nu. Detta på grund av potentiella risker och obegränsad tillgång till historiska händelser.

Användarinsikter
● Populäraste tidsresorna: Slaget vid Gettysburg, Upptäckten av radioaktivitet, Första framförandet av Beethovens andra symfoni
● Högst rankade tidsresorna: Upptäckten av elden, byggandet av Fyrtornet på Faros, Bannisters första drömmil
● Precis som fysiska resor så tilltalar tidsresor användare med olika nationaliteter, åldrar och tekniska förmågor.

Personas
Vi vill att appen ska tilltala en bred målgrupp.

Steve, Massachusetts, USA, 57
Steve jobbar på en fabrik och har ett stort intresse för militärhistoria. Han vill lära sig allt han kan om olika militära slag och gillar att träffa sina vänner för att diskutera slagen och deras konsekvenser över några öl. Han är också intresserad av militär utrustning och hur de användes i slagen.

Sara, Göteborg, Sverige, 83
Sara är en nykter alkoholist och har på grund av sin sjukdom inte haft någon kontakt med sin familj och sina två barn de senaste 30 åren. Hon förstår att hon inte kan förändra det förflutna, men hon önskar att hon hade chansen att uppleva livet igen utan att vara onykter.

Tebogo, Cape Town, South Africa, 31
Tebogo har ett jobb som är helt okej, men det är inte hans passion. Hans passion är fysik och naturvetenskap. På fritiden besöker han gärna naturhistoriska museet för att lära sig mer om hur saker fungerar, men tycker inte att utställningarna alltid fångar dramatiken i olika företeelser.

Indah, Jakarta, Indonesia, 19
Indah studerar musik i Jakarta men måste vara mycket sparsam för att ha råd med utbildningen. Inom musik är hennes favorit den västerländska klassiska perioden och japanska Gagaku och hon drömmer om att besöka de platser där musiken skapades en gång i tiden.

Varumärkets röst
Avslappnad och hjälpsam. Tilltalar en bred målgrupp. Vänlig, men inte som en kompis. Positiv, men inte uppspelt.
Utförande 
I början av processen fokuserade jag på att granska texten för att identifiera och inkludera de mest väsentliga elementen för briefen. Därefter valde jag en strategi där appen fungerar som en chattbott för att möjliggöra en dialog om de olika resealternativen. Målet var att hålla appen intuitiv och avskalad, vilket skapar en interaktiv upplevelse för användaren.

Vidare övervägde jag användarens kontroll i betaversionen och införde vissa restriktioner. Appen erbjuder förslag på kläder och utrustning för att underlätta användarupplevelsen genom att eliminera kravet på användaren att själv specificera vad de vill ha med sig.

I menyn planerar jag att inkludera en FAQ-sektion för att adressera frågor om resorna och appens funktioner. Andra avsnitt i menyn kommer att omfatta tidigare resesökningar, användarprofiler och eventuellt annat relevant innehåll för att skapa en mer omfattande och användarvänlig navigering.

När det gäller juridiska och viktiga aspekter har jag placerat dessa moment i början av användarupplevelsen, närmare bestämt vid nedladdningen av appen och skapandet av användarkontot. Detta syftar till att hantera viktiga och nödvändiga åtgärder från start, vilket ger en tydlig och transparent användarupplevelse från början.

TimeTrip GO
Published:

Owner

TimeTrip GO

Published:

Tools

Creative Fields